Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μεταμόρφωσις Του Σωτήρος

Βρίσκεται σε λόφο δυτικά του χωριού Παλαιχωρίου στην περιοχή της Πιτσιλιάς, στους πρόποδες του Τροόδους και ανήκει στα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Η εκκλησία αυτή είναι από τις λίγες εκκλησίες της Kύπρου που διασώζουν το όνομα του ζωγράφου που τις αγιογράφησε. Δείτε τον αρχάγγελο. Είναι συγκλονιστικός.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κίνι - Σύρος

Το Κίνι βρίσκεται στη Σύρο. Είναι ένας  παραθαλάσσιος  οικισμός  που εκτείνεται γύρω από μια ομώνυμη αμμουδερή παραλία και απέχει 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Θέμης Σιμητσάκος

Ο Θέμης Σιμητσάκος είναι αγιογράφος που ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Η αγιογραφία στηρίζεται σε αυστηρούς νόμους και ο Θέμης Σιμητσάκος ακροβατεί πάνω σε αυτούς χρησιμοποιώντας ως αντίβαρο τη φρεσκάδα της ψυχής του.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Χοιροκοιτία

Νεολιθικός οικισμός της 7ης π.Χ. χιλιετίας, από τις πρώτες προσπάθειες, οργανωμένης συλλογικής εργασίας.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Τάφοι των Βασιλέων (Πάφος)


Το πλέον εντυπωσιακό παράδειγμα αρχιτεκτονικής στην πόλη της Νέας Πάφου, αποτελούν οι λεγόμενοι «Τάφοι των Βασιλέων» που αντικατοπτρίζει τον πλούτο και υψηλό βαθμό τέχνης στον οποίο είχε φθάσει η Ελληνιστική Πάφος.

www.panoview.gr

To PANOVIEW δίνει στους επισκέπτες του, μια ζωηρή αίσθηση αυτού που μια πόλη, ένας τόπος μπορεί να προσφέρει.Ιστορικοί ναοί και έργα τέχνης, καταστήματα, συναρπαστικά βουνά, ήρεμα πάρκα, ζωή στους δρόμους, μνημεία, παραλίες, ποτάμια κ.ά.
Κάθε τόπος περιέχει μια σειρά πανοραμάτων, σε πλήρη οθόνη, έτσι ώστε ο χρήστης του Διαδικτύου να βλέπει το χώρο τόσο καλά, που μόνον με τη φυσική του παρουσία θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Η πλοήγηση είναι εύκολη με τους χάρτες Google της πόλης ή της περιοχής.

Τώρα μπορείτε να ταξιδεψετε οπουδήποτε, από τη θέση σας σε όλη την υδρόγειο.